Inmiddels ken ik Ellen en Jan al jaren. Eigenlijk bekapt Jan de pony’s en paarden die ik heb gereden al sinds ik mij kan herinneren. Jan bekapt de paarden op een fijne en rustige manier. Mocht er iets niet in orde zijn, komt hij met een duidelijke uitleg en probeert hij dit te verhelpen zonder toeters en bellen.

Toen ik met één van de paarden die ik reed niet verder kwam (voornamelijk omdat het paard zijn tong uitstak) gaf Jan aan dat ik misschien eens les kon volgen bij Ellen, dat heb ik toen gedaan. Wedstrijden heb ik met dat paard niet meer gereden, maar samen met Ellen heb ik het paard wel verder kunnen ontwikkelen en het paard hield steeds beter zijn tong binnen.

Op dit moment rijd ik twee andere paarden, maar de lessen bij Ellen zijn altijd gebleven. Wat ik elke les weer heel fijn vind, is werken vanuit de rust en ontspanning. Hierdoor zijn de paarden prettig te rijden en worden ze vanzelf losser en sterker. Dit is ook goed terug te zien in de spieren van de paarden. Is de basis goed, dan lukken de oefeningen ook bijna vanzelf. Het gaat zelf zo goed dat ik met één paard Z1 ben gestart. Met het andere paard ga ik binnenkort M2 starten.  Ten slotte ben ik altijd blij met de positieve benadering en feedback aan het einde van de les. 

Ellen en Jan zijn een goed team!