Linde en Kraftur

Kraftur (2007) is mijn derde Ijslander waarbij ik bij Ellen les. Mijn eerste Ijslander (Salka valka) was dressuur matig goed ingereden en kon ik samen met Ellen verder opbouwen. Doordat ik altijd in het bos rijd is het belangrijk om je paard recht te houden en puntjes op i te zetten in de bak. Salka is nu op hogere leeftijd nog heerlijk om te rijden.

Hierna een 6-jarige laterale 5-ganger, een andere aanpak. Werken aan ontspanning en nageeflijkheid in een rustig tempo. Sinds een jaar nu mijn 10-jarige ruin, Kraftur. Deze houdt zijn rug vreselijk vast zodat zijn lijf en gangen (5) eronder lijden.

Tempo te hoog, verkeerde buiging in de hals en geen achterhand. Een beetje onzeker begin ik met hem aan de lessen. Na een jaar heb ik veel profijt van onze oefeningen.

Het geduld en enthousiasme van Ellen helpt om verder te komen. En mijn paard vindt het heerlijk. In plaats van zijn bit vast te houden, ligt het nu ontspannen in zijn mond.

Werken we nu samen verder en voel ik een heus paard onder mij. Dan zijn we een echte eenheid, dat is mijn passie voor paarden.

 

September 2017